Web sitemiz üzerinden form doldurarak veya doğrudan e-posta/telefon aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.
Pasaport, öğrenci vizesi, kabul mektubu, sağlık sigortası, konaklama belgesi, finansal destek belgeleri gibi evraklar gereklidir.
Evet, Avrupa'daki üniversiteler Bologna Süreci’ne tabidir ve diplomalar uluslararası alanda tanınır. Ancak bazı meslekler için denklik süreci gerekebilir.
Evet, üniversitelerde öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler, spor takımları ve uluslararası öğrenci dernekleri olarak bir çok topluluk bulunmaktadır. İlgi duyduğunuz alanlarda bu topluluklara katılabilirsiniz.
Lisans programları genellikle 3-4 yıl, yüksek lisans programları ise 1-2 yıl arasında değişmektedir.
Evet, ancak her ülkenin ve üniversitenin farklı transfer kuralları vardır. Örneğin, Avrupa'da ECTS kredi sistemi sayesinde bölüm veya üniversite değişikliği daha kolaydır.
Evet, birçok ülke öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu koyar. Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde devlet sağlık sigortası gerekirken, diğer ülkelerde özel sigorta yeterli olabilir.
Evet, birçok Avrupa ülkesinde akademik yıl genellikle Eylül’de başlar ve yaz tatili daha kısadır. Eğitim genellikle araştırma ve proje bazlıdır.
Uluslararası bir kariyer fırsatı, dil gelişimi, farklı kültürleri deneyimleme ve küresel bir ağ oluşturma gibi birçok avantajı vardır.
Evet, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkeler mezun olduktan sonra belirli sürelerde çalışma izni sağlar. Örneğin, İngiltere’de 2 yıl, Almanya’da 18 ay boyunca iş arama hakkınız vardır.
Birçok Avrupa ülkesi, uluslararası öğrencilere haftalık 20 saat part-time çalışma izni tanır. Mezuniyet sonrası çalışma izni ülkeden ülkeye değişir. Mezuniyetinizden sonra genellikle 1 ya da 2 yıl o ülkede iş arama vizesi ile kalabilirsiniz ve iş bulduğunuz takdirde oturum izniniz uzatılır ve o ülkenin vatandaşlığına kadar gidebilir.
Öğrenciler genellikle üniversite yurtları, özel yurtlar, paylaşımlı apartmanlar veya aile yanında konaklama seçeneklerini değerlendirirler.
Vize için genellikle kabul mektubu, mali durum belgeleri, sağlık sigortası, konaklama belgesi ve seyahat planları gereklidir. Yine bu süreç ülkeye göre farklılık göstermektedir, dolayısıyla üniversite sürecindeki danışmanlık hizmetimiz vize süreçlerinde de gitmek istediğiniz ülkeye göre devam edecektir.
Başvuru tarihlerine göre değişir, ancak genellikle Eylül’de başlayacak bir program için başvurular Ocak-Haziran ayları arasında tamamlanmalıdır.
Başvurular genellikle merkezi online platformlar ya da doğrudan üniversite üzerinden yapılır. Üniversitenin web sitesinde belirtilen başvuru formu, akademik belgeler, dil yeterlilik belgesi, niyet mektubu ve referans mektupları gibi belgeleri tamamlamanız gerekir.
Evet, birçok ülke uluslararası öğrencilere burs ve finansal destek imkanı sunar. Erasmus+, DAAD (Almanya), DSU (İtalya), Campus France (Fransa), ve çeşitli üniversite bursları gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Fakat bu burslar için bazı şartların gerekebileceğini unutmayınız.
Almanya, Avusturya, Italya, Polonya ve Macaristan diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha uygun maliyetlidir. Almanya’da ve Avusturya’da devlet üniversitelerinde çoğu program ücretsizdir ya da çok düşük miktarlardadır fakat bu ülkelerde yaşam masrafları dikkate alınmalıdır.
Eğer gitmek istediğiniz ülkenin eğitim dilinde ya da İngilizce dilinde yeterlilik belgeniz yoksa, bazı üniversiteler şartlı kabul verebilir ve dil hazırlık programlarına katılabilirsiniz.
İngiltere, ABD, Kanada ve Hollanda gibi ülkelerde İngilizce eğitim yaygındır. Almanya, Fransa, İtalya, Polonya, İsviçre, Avusturya ve Macaristan gibi ülkelerde ise hem İngilizce hem de o ülkenin resmi dilinde programlar bulunmaktadır.
Bu, gitmek istediğiniz ülkeye, programa ve üniversiteye göre değişkenlik gösterir. Genel olarak, lise veya üniversite diplomanız, yeterli akademik not ortalamanız (GPA), dil yeterlilik belgeniz ve motivasyon mektubunuz gereklidir.